INGYENES SZÁLLÍTÁS 12 000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FÖLÖTT

HOGYAN HAT AZ ELMÉLYÜLÉS AZ ELMÉNKRE ÉS A TESTÜNKRE?

Tudtad, hogy a buddhizmus és a modern tudomány összefonódásának ékes példája, hogy több amerikai egyetem, mint például a Berkeley vagy a Harvard átfogó tanulmányokat folytattak a meditáció agyra gyakorolt hosszú és rövid távú hatásaival kapcsolatban?

Több kutatásban is rendszeresen meditáló emberek agyát hasonlították össze olyan emberek agyával, akik nem meditálnak. A különbség jól látható volt.

Lássuk mi mindent mutattak ki ezek a kutatások! Biztos vagyok benne, hogy számodra is meggyőzőek lesznek ezek az eredmények!

  • A kutatások bebizonyították, hogy ha valaki gyakorlott meditáló, akkor képes szinte tökéletesen egyetlen adott feladatra koncentrálni 45 percen keresztül, míg a nem meditálók körében 5-10 perc elteltével emelkedni kezd az elkövetett hibák száma. Ugye, hogy ez a mai világban mekkora kincs? És bizonyos embereknél mennyire hiányzik a koncentrációs képesség?
  • A kísérletek azt is kimutatták, hogy az agynak az olyan mentális állapotokhoz kapcsolható területe, mint például az együttérzés, jelentősen lényegesebb aktivitást mutat azoknál, akik hosszú ideje meditálnak, mint azoknál, akik nem.Ugye, hogy ez a tulajdonság is mekkora erővel bír manapság és mennyivel jobb hely lenne a világ, ha egyre többen meditálnának?
  • Amikor izmokat edzünk nagyobb és sűrűbb lesz az izomtömeg. Ezt gondolom, Te is tudod. De azt tudtad, hogy hasonló módon van ez az aggyal is, mert amikor meditálunk, nagyobb és sűrűbb lesz a szürkeállomány.
  • Ne feledd, hogy már napi pár percnyi gyakorlat jelentősen hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez, melynek az egészségre gyakorolt hatásai bizonyítottak!
  • Továbbá a kutatások szerint a rendszeres meditálás mérsékli a szorongást, a haragvásra való hajlamot és a depresszióba való visszaesés esélyét. Egy próbát biztos megér, nemde?
  • Valamint a kutatók szerint nyolc héten át napi harmincpercnyi meditáció jelentős mértékben erősíti az immunrendszert, támogatja a pozitív érzelmeket és a figyelem képességét, továbbá csökkenti az artériás nyomást a magas vérnyomásos betegeknél, és gyorsítja a pikkelysömör gyógyulását.

Tehát, ha meditálunk fejlődünk.

Fejlődik az agyunk, fejlődik a lelkünk, fejlődünk saját magunkkal kialakított kapcsolatban és így a másokkal való hozzáállásunkban is. Nem beszélve arról, hogy hatását nagyon hamar a mindennapjainkban is tapasztalhatjuk, általa csökken a stressz és nő az esély egy jobb, kiegyensúlyozottabb életre. Mellékhatás nem ismert és akár napi 10 perc is sokat segíthet.

Miért ne kezdenénk el a gyakorlást már ma?!